Work

Előadtunk az IDC Okos Város Fórumon

Szeptember 14.-én, csütörtökön rendezte meg a világ talán legismertebb IT, telkom – és technológiai piacokat vizsgáló cége, az IDC (International Data Corporation) a 2017-es Okos Város Fórumot, amelyen társaságunk is részt vett. A helyszín a Mom-Park közelében található impozáns budapesti Larus Étterem és Rendezvényközpont volt.

Mivel az általunk gyártott iNELS épületautomatizálási rendszert egy ideje már a Smart Citykoncepció jegyében is fejlesztjük, nagy örömmel fogadtuk el az IDC meghívását.

A konferencián elsősorban az önkormányzatok képviselői, városatyák, döntéshozók, újságírók és az okos városok megvalósításával összefüggésben tevékenykedő szakemberek vettek részt. A fórummal a szervezők egy olyan találkozási helyet kívántak létrehozni, ahol az üzleti- és a kormányzati szféra képviselői személyesen vitathatják meg a Smart City koncepcióval kapcsolatos új ötleteket és lehetőségeket. Az állami szervekben és városfejlesztésben dolgozó döntéshozók így közelebbről megismerkedhettek az Okos Városok fogalmával és azokkal az előnyeikkel, amelyeket a településeknek- és lakóiknak kínálnak. Emellett lehetőségük nyílt arra is, hogy egyúttal a gyakorlatban már működő megoldások alkalmazása során nyert tapasztalatokat ismerjenek meg.

Míg délelőtt a témában jártas szakemberek, köztük az ELKO EP alapító-tulajdonosa Jiří Konečný, előadásait hallgathatta meg a közönség, addig délután különböző, érdekes, kapcsolódó témákban folyt kiscsoportos, moderált kerekasztal beszélgetés.

Jiří Konečný az iNELS Smart City területre irányuló megoldásait mutatta be a prezentációjában, amely osztatlan sikert aratott a hallgatók között. Az „iOT az Okos-városokban (by iNELS)” című előadása során részletesen kitért pl. a Smart City-k működéséhez szükséges hálózati háttérre és a jelenleg az iNELS Air kínálatában kapható szenzorokra és azok felhasználására. De emellett beszélt a csehországi tapasztalatokról is. Az előadások szüneteiben pedig a magyarországi képviselet vezetőjével, Kiss Olivérrel fogadták a standunkhoz érkező résztvevőket. Itt többek között egy, az iNELS Smart City megoldását részletesebben bemutató, pop-up falat és egy saját LoRA hálózatról működő „okos közterület-világítást” tekinthettek meg a látogatók, működés közben. A két szakember pedig mindent megmutatott, illetve elmagyarázott a kíváncsi érdeklődőknek, akik közül sokakkal személyesen is megismerkedtek, így a fórum nem utolsó sorban, kiváló kapcsolatépítési lehetőségnek is bizonyult.

Véleményünk szerint ez a terület, a nemzetközi trendek alapján, komoly fejlődésen megy majd keresztül az elkövetkezendő időkben, ezért is fordítunk kiemelt figyelmet rá szervezeti szinten is. Az eseményt kiválónak értékeljük, mind a szervezés, mind a résztvevők, mind pedig a többi előadás színvonalának tekintetében is, így alig várjuk, hogy a jövőben további, hasonló témájú- és tematikájú rendezvényen vehessünk részt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük