Beragyogjuk a FERRARI bemutatótermét is

A dizájn-világítási megoldások gyártójával, a Preciosa-Lusty vállalattal karöltve a Ferrari Dubai privát autószalonjába látogattunk.

Annak érdekében, hogy az itt kiállított luxus sportkocsikat mindenki számára jól láthatóvá tegyék, a Preciosa kollégái erre a “küldetésre” a különleges Crystal Automata vonal lámpáival és csillárjaival felfegyverkezve érkeztek, melyek egyesítik a kristályok bájos szépségét és a négy alapelem- a föld, a víz, a tűz és a levegő természetes hatását. Minden lámpatest mozog is, ami a víz folyásának benyomását kelti – ezzel teljesen egyedi hangulatot varázsolva a bemutatóteremben.

Cégünk, az ELKO EP sem akart lemaradni, így hát legjobb termékeinket húztuk elő tarsolyunkból, amelyekre Ön is bátran támaszkodhat. A világítások mozgatásáért, forgatásáért felelő motor- illetve a világítások intenzitását a CU3-02M központi egység, az EMDC-64M iNELS DALI/DMX átalakító és néhány kapcsoló egység szabályozza. Az egész automatizálási rendszer tápellátásáról egy PS3-100/iNELSkapcsolóüzemű tápegység gondoskodik. Az összes telepített elem, úgy, mint a kapcsolók, érintőképernyős vezérlők, nyomógombok, vagy érzékelők összekapcsolásához egy IM3-140M bináris bemeneti modult használtunk, amely akár 14 potenciálmentes kontaktus bekötésére is alkalmas.

A rendszer vezérlését RFSA kapcsoló egységek, RFWB vezeték nélküli fali vezérlők és RF KEy hordozható vezérlők együttese biztosítja. Az iNELS épületautomatizálási rendszer egységei és a harmadik féltől származó eszközök (melyekhez biztosították a kommunikációs protokollt) közötti kommunikáció ideális közvetítőjeként a Connection Server alkalmaztuk, amely lefordítja más gyártók különböző protokolljait és lehetővé teszi, hogy az iHC applikációkkal, egy felületen vezéreljük ezeket a technológiákat. Végül, de nem utolsó sorban, a fali vezérlőkre, kapcsolókra – mint dizájn elem – a LOGUS90 exkluzív kapcsolócsalád fekete üveg/jég keretei kerültek, amelyek tökéletesen illeszkednek a bemutatóterem általános stílusához.

Mit is mondhatnánk befejezésként? Biztosak vagyunk benne, hogy Enzo Ferrari, az “ágaskodó fekete paripás” autók atyja is minden bizonnyal büszke lenne erre a nem hétköznapi látványra.

Előadtunk az IDC Okos Város Fórumon

Szeptember 14.-én, csütörtökön rendezte meg a világ talán legismertebb IT, telkom – és technológiai piacokat vizsgáló cége, az IDC (International Data Corporation) a 2017-es Okos Város Fórumot, amelyen társaságunk is részt vett. A helyszín a Mom-Park közelében található impozáns budapesti Larus Étterem és Rendezvényközpont volt.

Mivel az általunk gyártott iNELS épületautomatizálási rendszert egy ideje már a Smart Citykoncepció jegyében is fejlesztjük, nagy örömmel fogadtuk el az IDC meghívását.

A konferencián elsősorban az önkormányzatok képviselői, városatyák, döntéshozók, újságírók és az okos városok megvalósításával összefüggésben tevékenykedő szakemberek vettek részt. A fórummal a szervezők egy olyan találkozási helyet kívántak létrehozni, ahol az üzleti- és a kormányzati szféra képviselői személyesen vitathatják meg a Smart City koncepcióval kapcsolatos új ötleteket és lehetőségeket. Az állami szervekben és városfejlesztésben dolgozó döntéshozók így közelebbről megismerkedhettek az Okos Városok fogalmával és azokkal az előnyeikkel, amelyeket a településeknek- és lakóiknak kínálnak. Emellett lehetőségük nyílt arra is, hogy egyúttal a gyakorlatban már működő megoldások alkalmazása során nyert tapasztalatokat ismerjenek meg.

Míg délelőtt a témában jártas szakemberek, köztük az ELKO EP alapító-tulajdonosa Jiří Konečný, előadásait hallgathatta meg a közönség, addig délután különböző, érdekes, kapcsolódó témákban folyt kiscsoportos, moderált kerekasztal beszélgetés.

Jiří Konečný az iNELS Smart City területre irányuló megoldásait mutatta be a prezentációjában, amely osztatlan sikert aratott a hallgatók között. Az „iOT az Okos-városokban (by iNELS)” című előadása során részletesen kitért pl. a Smart City-k működéséhez szükséges hálózati háttérre és a jelenleg az iNELS Air kínálatában kapható szenzorokra és azok felhasználására. De emellett beszélt a csehországi tapasztalatokról is. Az előadások szüneteiben pedig a magyarországi képviselet vezetőjével, Kiss Olivérrel fogadták a standunkhoz érkező résztvevőket. Itt többek között egy, az iNELS Smart City megoldását részletesebben bemutató, pop-up falat és egy saját LoRA hálózatról működő „okos közterület-világítást” tekinthettek meg a látogatók, működés közben. A két szakember pedig mindent megmutatott, illetve elmagyarázott a kíváncsi érdeklődőknek, akik közül sokakkal személyesen is megismerkedtek, így a fórum nem utolsó sorban, kiváló kapcsolatépítési lehetőségnek is bizonyult.

Véleményünk szerint ez a terület, a nemzetközi trendek alapján, komoly fejlődésen megy majd keresztül az elkövetkezendő időkben, ezért is fordítunk kiemelt figyelmet rá szervezeti szinten is. Az eseményt kiválónak értékeljük, mind a szervezés, mind a résztvevők, mind pedig a többi előadás színvonalának tekintetében is, így alig várjuk, hogy a jövőben további, hasonló témájú- és tematikájú rendezvényen vehessünk részt.

Megjelentünk az elismert ICS 2017 nemzetközi kiállításon is

Augusztus elején rendezték meg Iránban a legújabb, városokat érintő intelligens technológiák nemzetközi kiállítását és vásárát (ICS 2017), melyen vállalatunk is képviseltette magát. Az eseményt augusztus 4-6. között bonyolították Isfahanban, Irán harmadik legnagyobb városában.

A kiállítás három napja során a téma főként a “Smart City”-k (intelligens városok), ezen belül is a legújabb tömegközlekedési technológiák, a pénzügyek- és adminisztráció, a környezetvédelem, az információ szolgáltatás- és kommunikáció általános kérdései voltak. Több száz cég mutatta be termékeit és szolgáltatásait és olyan érdekes emberek előadását hallgathattuk meg, mint az iráni kutatás- fejlesztésért és innovációért felelős miniszter, Dr. Farhadi, vagy éppen Isfahan polgármestere, Dr. Jamalinejad.

Cégünk, az ELKO EP is kiállított – okos szettjeinkkel, illetve Smart City, hatékony energiagazdálkodási és GRMS (szállodai) megoldásainkat bemutató információs panelekkel igyekeztünk elkápráztatni a közönséget. Ezen kívül élőben is bemutattuk a vezeték nélküli iNELS RF Control épületfelügyeleti rendszer eszközeinek működését. A legnagyobb érdeklődés kétség kívül a LARA internetrádió – és médialejátszó egység és a Logus90 dizájn kapcsolók- és dugaljak  telepítési példáit övezte.

A kiállítás hivatalos oldalán még több részletet tudhat meg erről a nívós szakmai eseményről.